BASISFAG FOR ALLE

Vi har en række fag i løbet af en undervisningsuge, som vi kalder Basisfag. I vores skema er de mærket med blåt og dækker over fag som: Åndelig praksis, gæstelærerundervisningen som vi kalder Tro & Liv, Livsmestring, Globalt udsyn, Udsyn og cellegrupper.

LIV & TRO FAG

Cirka to til tre dage i almindelige undervisningsuger har vi besøg af en gæsteunderviser. Vedkommende er ekspert i et bibelsk emne eller et tema. Det kan f.eks. være Guds frelseshistorie, seksualitet og identitet, Trosforsvar, forvalterskab, en bibelsk personlighed, skabelse, bøn, inspiration til bibellæsning og meget, meget mere.

 

Listen af gæsteundervisere varierer fra hold til hold, men fælles er, at vores elever altid giver gæstelærerkonceptet fantastisk god feedback, fordi det er varieret og gæstelærerne virkelig er dygtige.

Se listen af gæsteundervisere HER

DSC_0887.JPG
OaseHøjskolen_RAISFOTO_6941.jpg

LIVSMESTRING

Faget livsmestring handler rigtig meget om at se på ens liv med de udfordringer det har. Emnerne er f.eks.:

- Selvtillid, selvværd og selvrespekt. 

- Hvordan spiller sproget en rolle i at udtrykke behov, tackle svære situationer, krav og udfordringer? 

- Hvordan kommunikere hensigtsmæssigt – også i svære situationer så som konflikter?

 - Hvordan bliver jeg mere bevidst om mine valg og mine muligheder ? 

- Hvad er forvalterskab og hvordan spiller mit forbrug og min økonomi ind i det? 

AKTUELT

At være på højskole kan føles som at leve i sin egen lille boble, men med faget aktuelt tager vi fat i nyheder i ind- og udland.

 

Vi drøfter nyhederne i forhold til tendenser i tiden, vores værdier og sætter dem ind i en større perspektivering.

 

Det kan være de helt små nyheder, men også de større politiske nyheder som har indflydelse på verden og i samfundet.

 

 

 

DSC_0931_edited.jpg
OaseHøjskolen_RAISFOTO_7749.jpg

ÅNDELIG PRAKSIS

Faget 'Åndelig praksis' er som det siger et praktisk fag, hvor vi øver os i forskellige åndelige udtryksformer. Vi taler ikke bare om åndelighed, men vi gør det, og hjælper hinanden til at udtrykke os og finde vores egen udtryksform

Vi kommer omkring temaer som bøn, tilbedelse, lovsang, faste, bibellæsning, forvalterskab, diakoni, faste, givertjeneste, forvalterskab og ansvar for naturen.

GLOBALT UDSYN

udblik til verden

DSC_0890.JPG
Kopi af DSC_0024 (1).JPG

CELLEGRUPPE

Cellegruppe er ikke undervisning, men en gruppe af elever der mødes en aften om ugen. Det er meningen, at de andre i gruppen under ens højskoleophold bliver tætte fortrolige, og at det er i cellegruppen, man kan være ærlig og stille spørgsmål om tro og tvivl.

 

Ofte vil man i starten bruge tid på at tale om livs- og troshistorier, og gruppen bestemmer selv, om man vil arbejde med et bibelsk emne, et tema eller noget helt tredje.

Cellegruppen er elevstyret.

Vil du også opleve fem måneder med daglig kvalificeret undervisning, som giver liv til dig og dit gudsforhold? så tilmeld dig til næste hold