DETALJERET UGEPROGRAM

Søndag den 19. april kl. 16: Ankomst, kaffe, velkomst og indkvartering. Aftenprogram for alle højskoleelever

Uge 17:

Mandag formiddag introduktion til jeres ophold. Allerede mandag eftermiddag kommer vores første gæsteunderviser, præst Henrik Kildahl. Emnet er ”Apostlenes gerninger”. Du får et godt indblik i emnet og der bliver perspektiveret til andre bibelske tekster.

Lørdag eftermiddag: Vi tager på udflugt i området. Om aftenen er der åben lovsangskoncert med Simon Pedersen, der lige har udgivet Solopgang og er kendt fra bandet Skywalk.

Uge 18:

Gæsteunderviser de første tre dage er præst Anders Michael Hansen. Emnet er ”Millenniumgenerationens arv og udfordring”. Fokus vil være på kirke og samfund. Undervisningen sætter dig i stand til at finde din egen rolle og identitet i kirken.

Torsdag aften er der 'Åben Scene', som er en aften, hvor elever går på scenen og spiller musik, opfører drama, læser digte osv.

Uge 19:

Gæsteunderviser er diakon og leder af Børne og UngeOase Anika Follmann. Emnet er ”Diakoni”. Du mødeer kirkens sociale omsorgsopgave og får viden og kompetencer til at indgå i diakonalt arbejde. På højskolen får du flere muligheder for selv at tage arbejdstøjet på og være med i forskellige diakonale projekter.

Torsdag eftermiddag får vi besøg af Thomas Birk Sørensen fra KFS. Han vil opmuntre og udruste dig til at lave åbne bibelstudier med dine venner, som ikke er så kirkevante.

Uge 20:

Ugen er en workshopuge, hvor vi arbejder med vores store event SINDRIG den 6. juni. SINDRIG er et ambitiøst  event på Oasehøjskolen. Ambitionen er, at det skal være et mødested for kultur, musik, mad og live-samtaler. Et event, man ikke vil gå glip af, hvis man er et ung.

Uge 21:

Gæsteunderviser er præst Lars Mailandt Hansen. Emnet er ”Jonas’ Bog – Mission”. Du bliver i stand til at spejle din egen historie i Jonas' beretning. Særligt lægges der vægt på de missionale aspekter af historien. Derfor er det anledning til at overveje din egen mission og efterfølgelse.

Tirsdag aften står vi for en aftengudstjeneste sammen med en af de lokale præster i området.

Uge 22:

Denne uge er ganske særlig. Den byder om mandagen på undervisning om pilgrimstraditionen ved Cand. theol Preben Klitgaard. Derefter skal vi på en pilgrimstur på Hærvejen fra tirsdag til fredag. Præst og retræteleder Mathias Wåge leder vandringen. Du vil erfarer, hvilken rolle pilgrimsvandringer har i dag.

Uge 23:

Gæsteunderviser er præst Morten Meiner. Emnet er ”Kirken i samfundet. Samfundet i kirken”. Du bliver undervist i og får en forståelse af det samfund, kirken agerer i, og den vekselvirkning, der er mellem kirke og samfund. Desuden vil vi reflektere over de udfordringer og muligheder for evangeliet, der er lige nu.

Om lørdagen gennemfører vi eventet SINDRIG.

Uge 24:

Gæsteunderviser er lovsangspræst Arvid Asmussen. Emnet er ”Historiefortælling - formidling af det, som jeg oplever Gud har lagt i mig og kaldet mig til”. Arvid tager udgangspunkt i forskellige temaer fra hans sange; reflekterer og giver bibelundervisning. Du vil komme til at arbejde med din personlige historie og dit liv med Jesus og kald.

Uge 25-26:

Afslutningsuger med både undervisning, udeliv og fest.

Gæsteunderviser er fysioterapeut Thomas Hjort. Emnet er ”Sport, udeliv og Gud”. Der vil både være en outdoor tur væk fra skolen i en weekend og undervisning og aktiviteter på skolen i nogle hverdage. Desuden vil du få mulighed for at være med til at planlægge afslutningsdagene og festen.

Vi slutter lørdag den 27. juni.

VALGFAG

I løbet af de 10 uger har du mulighed for at vælge mellem forskellige valgfag, som ligger i eftermiddagstimerne. Valgfagene er:

• Sammenspil (Andreas Hejslet)

• Sangskrivning (Andreas Hejslet)

• Stemmetræning (Andreas Hejslet)

• Volleyball (Henrik Kildahl)

• Mountainbike (Martin og Niels Nygaard)

• Outdoor (Thomas Hjort)

• Sport (Thomas Hjort)

• Keramik – Raku (Mimi Haahr Kristensen)

• DIY ting til boligen (Mette Swartz)

• Visuel kunst (Peter Pedersen)