Streg OH 1_edited.png

UDLANDSTURE

På Oasehøjskolen tager vi altid på en udlandstur, hvor vi kommer ud i verden og prøver vores nye viden af. Verden rummer masser af nye inputs, hvor vi i fællesskab skal navigere, og i den proces kommer hinanden tættere.

På forårsholdene har altid to rejser - en fælles udlandstur, samt hvert profilfag har deres egen rejse. Efterårsholdene tager sammen på en fælles udlandstur, som går i tråd med undervisningen.

Streg OH 1_edited.png
Streg OH 1_edited.png
befunky_layer.png
-frank-optun-smedegard.jpeg

Fælles udlandstur
Forår 2022

Fællessrejsen i foråret går i maj måned til Norge.

 

Vi sejler til Bergen, hvorfra vi tager videre med tog på flere af de verdens kendte og utrolig smukke togture. Vi besøger Jostedalsbreen Gletcher og nationalpark, og skal vandre i fodsporene på vikingekongen Olav Haraldsson på den oldgammel pilgrimssti til Trondheim.

Vi skal ud og mærke guds storhed og skaberværk - vandre langs fjorde, op over store fjelde og i dybe dale - se og opleve noget af europas vilde og enestående natur - det bliver et storslået eventyr, hvor hver dag bliver sit eget eventyr.

 

Vi kommer til at mærke roen sænke sig og bevæge os langsomt frem med færge, tog og i vandreskoene. Vi kommer til at se årstidens- og naturens skiften, hvor foråret bryder frem gennem sne og ud af vinteren. Vi skal sidde på fjeldet og spise mad og drikke en kop kaffe og bare være til stede i fællesskabet. 

... og mon ikke der også bliver mulighed for en afstikker eller to med lidt mere action/adventure.

New_Zealand_Fox_Glacier_walk-scaled.jpeg

Forår 2022

Profilfagstur på ARTS og ADVENTURE

På forårsholdene efter 2021 kommer til at indeholde et nyt tiltag, hvor vi udover den fælles udlandstur kommer på profilfagsture, som er skræddersyet til de forskellige profilfag.

ADVENTURE profilfaget skal på Forårsholdet 2022 til vinterfjeldet i Norge. Vi skal på ski, gå med snesko, sove i snehule, vinterbade i elven, varme os ved bålet og se på stjerner i frosten... og hvis vi er heldige og vejret er med os, kan det være vi skal is-klatre på vandfald og stå med ski med kite-drager. Yderligere skal vi hygge i en hytte om aftenen ved pejsen, sidde i sauna, synge, hygge og spille spil.

ARTS profilfaget tager sydpå til Berlin i Tyskland, hvor de skal på dannelsestur for at søge inspiration til kunsten.

Berlin-studietur-alfa-travel-fernsehturm-1-scaled.jpeg

Efterår 2021

Vi tager ansvar for klimaet - der planlægger vi fede rejser med indhold uden at flyve langt. Det er nemlig fedt at køre med nattog!

På efterårsholdet 2021 går turen mod caminoen! Vi skal gå som disciple på pilgrimsvandring hen over pyrenæerne for at opleve Guds smukke natur og være sammen på vej.

Caminioen er en af verdens mest kendte pilgrimsrejser, som historisk set har været en af de vigtigste kristne pligrimsruter. Navnet Camino betyder “vej” eller “sti” på spansk, og dækker ikke alene over én vej, men over mange forskellige ruter og veje. Tilfælles har de, at de alle fører til den nordvestslige spanske by Santiago de Compostela, hvor det Ifølge historien menes at apostlen Jakob er begravet, og derfor er Caminoen også kaldes for Jakobsvejen.

 På turen tager vi nattoget til Paris og har en dag i byernes by, inden vi med tog tager videre til Pyrenæerne. Her vandrer vi sammen den første (og mindst turistede) del af den berømte pilgrimsrute Caminoen. Vi vandrer som pilgrimme over pyrenæerne - og ender i Barcelona, hvor vi kan hvile fødderne lidt inden hjemturen.

Undervejs tager vi også del i pilgrimsmesserne for at opleve kulturen i at være på pilgrimsvandring.

IMG_4218.jpeg

camino video

se vores

VIDEO FRA ISRAEL

PÅ FORÅR 2019

Her får du et lille indblik i den tur, som forårsholdet 2019 var på, da de dragede til Israel for at gå i Jesu fodspor