Streg OH 1_edited.png

PROFILFAG - TID TIL FORDYBELSE

På Oasehøjskolen har vi både undervisning i fællesskab og forskellige profilfag, hvor du kan fordybe dig i præcis dét, som du interesserer dig for. Her har du tid til at eksperimentere med det, som du altid har overvejet - om det er at kunne svinge en bas, overvinde din højdeskræk eller kaste med maling.

 

Fra foråret 2022 har vi på Oasehøjskolen 3 profilfag:

Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_009.jpg

SCRIPTURE

SCRIPTURE er for dig, der vil gå endnu dybere med Bibelen og tage livtag med, hvordan du lever i tråd med Bibelen i dag. 

Der vil være dybdegående, klassisk bibelundervisning for at arbejde med en dybere forståelse af hvad evangeliet er, og vi vil sammen kæmpe med, hvordan vi kan give evangeliet krop i vores liv.

Når bibelen taler om retfærdighed, hvordan ser retfærdighed så ud i en økonomisk ulige verden med strukturel racisme, kønsdiskrimination og undertrykkelse? Og hvad rolle spiller kirken ind i det?

Du vil lære flere metoder til at få bibelglæde og bibelbrug, og vi afprøver dem i undervisningen. 

Vi lader os inspirere af lokale eksempler på, hvordan kirker hjælper flygtninge og sårbare mennesker, hvordan vi tager ansvar for klimaet, og så skal vi selv udarbejde og designe en kampagne, der kan bevæge verden.

For dig, som gerne vil fordybe dig, koble bibelen på livet og omsætte evangeliet til handling.

For dig, der gerne vil se forandring i verden og gøre en forskel.

For dig, der vil leve et liv i tæt relation til Jesus og handle derefter.

Lærer: Karoline Kurtzmann Viftrup

SCRIPTURE    -    ARTS    -    ADVENTURE

Streg OH 1_edited.png
Streg OH 1_edited.png

ARTS

I ARTS arbejder vi med kunst og kreativitet i vores kultur, og udtrykker os i drama, visuel kunst og musik og sangskrivning.

Der er undervisning og øvelser i generelle kreative processer og kunstens betydning for menneskelivet, samfund og kirke, og praktiske øvelser der deles op mellem musik, drama og billedkunst. 

 

Du bliver en del af at planlægge events som for eksempel koncerter og udstillinger.

Du vil helt sikkert blive udfordret og komme vidt omkring i din kreativitet og få vakt ny kreativitet til live.

 

For dig som er musisk indgår bl.a. stemmetræning, sammenspil, sangskrivning i profilfaget

 

For dig der gemmer på en skuespiller er der rig mulighed for at udfolde dig som skuespiller og være en del af teatertruppen.

 

For dig der er mere til det visuelle, så er tegning og visuel kunst en del af det her profilfag, og du vil helt sikkert blive langt bedre til at tegne, male og udtrykke dig visuelt.

Lærer: Peter Pedersen og Andreas Hejslet

Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_028.jpg
Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_081.jpg

ADVENTURE

Profilfaget ADVENTURE er for dig, som gerne vil på eventyr og fællesskab i naturen. Vi udfordrer os selv ved at klatre i træer, køre på mountainbike, lære at sanke urter, lave mad over bål, løbe orienteringsløb og meget, meget mere. Sammen lærer vi at tage vare på naturen.

 

Adventure, outdoorliv, mountainbike, ledelse, bæredygtighed og motion går hånd i hånd i det her profilfag, som du bruger en hel dag på om ugen.

Undervisningen foregår primært udendørs. Du bliver introduceret til, hvordan du skaber hygge om et bål, får udfordret og udviklet dine personlige grænser og selv bliver dygtig til at lede andre i  udendørs aktiviteter, og derved skabe samvær og rum for at dele liv og tro.

 

I det her profilfag arbejder vi også med bæredygtighed og forvalterskab af naturen som Guds skaberværk.

Med andre ord kommer du på eventyr i naturen, og du kommer til at mærke og smage den, og du kommer til at elske den og overleve i den. Du vil helt sikkert blive udfordret fysisk og mentalt.

Lærer: Thomas Hjort