NY FORSTANDER ANSAT

Bestyrelsen for Oasehøjskolen har blandt et kvalificeret ansøgerfelt valgt at ansætte Jakob Bjerrum Swartz som ny forstander. Den nye forstander har masser af ledelseserfaring, et internationalt udsyn og har som antropolog stor forståelse for mennesker.

 

 

- Vi er meget begejstrede for, at vi kan ansætte en mand, der sammen med sin familie har trådt modige skridt ud i verden på ukendte steder og gået i tro. Han tager et stort udsyn med til Oasehøjskolen, siger Michael Sjælland, der er formand for Oasehøjskolens bestyrelse.

 

- Jakob tænker mission, og hvordan evangeliet får krop, så vi er til stede i samfundet, og hvordan vi gør en forskel for mennesker. Det er en super vigtig tænkning, når vi taler om en højskole for unge, hvor det handler om dannelse til livet og til tjeneste, konkluderer Michael Sjælland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men Corona satte en stopper for Jordan-eventyret, og et nyt kald kom til dem om at tjene i lokalområdet ved Vinderslev. Derfor flyttede de dertil uden helt at vide, hvad de næste skridt skulle være, men med et ønske om at tjene Gud.

 

MANGE MENNESKELIGE EGENSKABER

En af Jakobs helt store forcer er omstillingsparathed og at kunne trives med mennesker fra mange forskellige kulturer.

- Jeg glæder mig derfor meget til at møde ungdomskulturen på Oasehøjskolen og se ind bagved for at forstå, hvad der rører sig i dem, siger Jakob Bjerrum Swartz, der er kendt for at være lyttende, have stor omsorg for mennesker, og være idérig.

 

EN STOR PORTION LEDELSESERFARING

Men udover at have mange menneskelige kvaliteter som passer godt ind på en højskole, så har han også en god portion ledelseserfaring

I Jordan arbejdede Jakob Bjerrum Swartz, dels som stedfortrædende landechef, dels som programchef for en hollandsk organisation, hvor han blandt andet sikrede nødhjælp til mennesker fra Syrien og Jordan. Han var også i en periode landechef i en schweizisk nødhjælpsorganisation, hvor han ledte 60 internationale og lokalt ansatte medarbejdere.

 

Inden familien rejste til Jordan var han i fem år ansat i missionsorganisationen Promissio som sekretær for International mission, og påbegyndte en diplomlederuddannelse i den periode. Hans internationale erfaring tæller også udstationeringer som projektleder til Uganda og Afghanistan. I en periode på fire år var han formand for ungdomsorganisationen ’Africa In Touch’.

- Jeg glæder mig til at lede Oasehøjskolen og lede en flok dygtige og engagerede medarbejdere, og sammen fortsætte med at forme en kristen højskole hvor unge mærker Gud i deres liv og oplever, at de kan bevæge verden, siger Jakob Bjerrum Swartz.

 

Jakob Bjerrum Swartz tiltræder som forstander den 1. januar 2021, og han og familien flytter ind i forstanderboligen i løbet af et par måneder.

FRA JORDAN TIL DANMARK

Jakob Bjerrum Swartz er 40 år, og bor i dag med sin familie, som tæller hustruen Dinna og tre mindre børn på 4, 2 og 0 år, i Vinderslev – kun tre kilometer fra Oasehøjskolen.

 

Men det lå langt fra i kortene, at Jakob for bare tre måneder siden skulle flytte til Vinderslev, for familiens tjeneste har egentlig været i Jordan de seneste 3.5 år. De var udsendt fra Aarhus Valgmenighed som Jakob har tilhørt siden 2009.

Følg os på sociale medier

  • Oasehøjskolens Facebook
  • Oasehøjskolens Instagram

© Oasehøjskolen | Oustrupvej 14, 8620 Kjellerup. Telefon: 2599 7070 kl. 9.00 - 15.00. oplev@oasehojskolen.dk