Streg OH 1_edited.png
Streg OH 1_edited.png

Vi har dygtige og enagerede lærere og gæsteundervisere, som hver især brænder for at give dig den bedste undervisning.
I løbet af en uge har du typisk tre dages undervisning med de ansatte på Oasehøjskolen og to dages undervisning med en gæstelærer.

MEDARBEJDERE

Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_040.jpg

Jakob Bjerrum Swartz

Forstander

"Jeg elsker når folk er glade og bruger deres evner og talenter fuldt ud. 

Derfor brænder jeg for, at Oasehøjskolen er et sted, hvor eleverne oplever et trygt fællesskab med plads til forskellighed, finder deres ståsted i troen på Gud, udforsker alle de ting der gør dem præcis til dem de er, og får lyst til at tage ansvar for sig selv, hinanden og verden omkring sig."

Udover ledelsen af højskolen, så underviser jeg i faget Globalt udsyn.

Jeg er uddannet antropolog, og har arbejdet med nødhjælp og ledelse inden jeg kom til Oasehøjskolen, hvor jeg får lov til at bringe alle mine erfaringer med undervisning, kulturforståelse og ledelse i spil."

Skærmbillede 2020-06-24 kl. 21.38_edited

Andreas Hejslet
Musiklærer

"Jeg elsker, at fremelske det kreative igennem musiske og praktiske projekter, så eleven får et selvskabt produkt i hænderne. Det er fantastisk at få lov at se, når den indre rejse udtrykkes, og når en ung opdager, at vedkommende kan skabe noget vidunderligt og smukt."

 

Jeg underviser i: Lovsang, kor, sangskrivning, sammenspil, og re-use.

 

Min baggrund: Kandidat i sang og sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium. Jeg har mange års koncerterfaring, og har deltaget på en lang række udgivelser, hvoraf fire af udgivelserne er med egen musik. Jeg har desuden mange års erfaring med lovsang, i særdeleshed i Aarhus Valgmenighed."

Skærmbillede 2020-06-24 kl. 21.39.22.png

Peter Pedersen
Kreativlærer

"Højskole er for mig en skøn blanding af det refleksive og det sanselige, det boglige og det kreative, det åndelige og det praktiske - og jeg elsker det. Det er fantastisk dagligt at kunne veksle mellem morgensamling, aktuelt og debat, teaterøvelser og maling på fingrene.

 

Jeg underviser i: Aktuelt & dannelsesfag, teater og visuel kunst. 

 

Min baggrund: Jeg har en bachelor i psykologi fra Aarhus Universitet og to års studier i dramaturgi. Jeg har arbejdet som tegneserietegner og satiretegner. Udgivet to bøger, og har også en fortid som efterskolelærer. Været skuespiller, dramaleder og kreativ leder i Aarhus Valgmenighed."

 

Skærmbillede 2020-06-24 kl. 21.40.11.png

Thomas Hjort
Sports- og outdoor lærer

"Jeg elsker unge mennesker og at se dem  udvikle sig ved at udfordre sig selv. Jeg er kæmpe fan af naturen og skaberværket, og jeg kan lide at udforske, hvad vi kan som menneske med vores krop. Jeg elsker at være aktiv, og at bruge naturen aktivt, men også at bruge den til ro, eftertanke, nærvær og stilhed. Alt det, giver Oasehøjskolen mig mulighed for at udleve og være en del af sammen med skønne unge."

Jeg underviser i outdoor, adventure, sport/træning og mountainbike. Derudover laver jeg fælles outdoorture,  teambuilding og ture i Danmark.

Jeg er uddannet fysioterapeut og arbejder med børn og unge – sport og udvikling i EliteSIlkeborg. Jeg har i 10 år arbejdet med sport, idræt og træning på professionelt plan."

Skærmbillede 2020-06-24 kl. 21.37.53.png

Berit Kruse
Køkkenleder

"Jeg er vild med unge mennesker. De har skøre ideer, masser af energi og gå på mod. 

De er også dybe, og er ved at finde ud af, hvor afsindig meget fedt Gud har lagt i dem, og hvad de skal med deres liv. Det er fedt at være med på denne rejse sammen med dem som medarbejder. 

 

Jeg er køkkenleder på Oasehøjskolen, og elsker at få en snak over gryderne eller opvasken.

Min baggrund: Jeg er uddannet køkkenleder i 2000. Har været med til at starte Rudehøj Efterskole og været hos Blå Kors i Herning."

karo.jpg

Karoline Kurtzmann Viftrup

"Jeg er egentlig vildt optaget af spørgsmålet: Hvad er et menneske? 

Jeg tror svaret ligger et sted i krydsfeltet mellem det vi forstår som krop, sjæl og ånd. Netop på en højskole får man lov til at sætte alle tre dele i spil på en helt særlig og intensiv måde. Det er virkeligt et spændende sted hvor det hele menneske dannes og hvor netop det der er lagt ned i os hver især kan få lov til at blomstre. Det vil jeg vildt gerne være med til at facilitere.

Så er jeg bare helt vild med at arbejde med mennesker og lære mere om livet og troen ved at snakke med andre.

Jeg underviser i profilfaget ACT.

Jeg er igang med at færdiggøre min bachelor i teologi ved Aarhus Universitet. Derudover arbejder jeg også som præstelærling i Aarhus Vineyard, hvor jeg har været med siden kirken blev plantet i 2017 .

Jeg har i mange år arbejdet med teenagere og events i DanskOase og har også tidligere undervist på Rudehøj Efterskole."

DSC_0956_edited_edited_edited.jpg

Randi Mellergaard Baun
lærer i livsmestring

"Jeg oplever det som et kæmpe privilegium at være sammen med unge mennesker, der står klar til at indtage verden, og som prioriterer at tage tid til sig selv på et højskoleophold - og mærke sig selv og verden for at finde retning for deres videre liv. 

Jeg underviser i faget livsmestring! Jeg er optaget af kultur, identitet og ikke mindst de fortællinger, som vi bevidst eller ubevidst definerer os selv og andre igennem. Alt det som udspringer af spørgsmålene: Hvad er meningen med mit liv? Hvad er det gode liv for mig? Hvad er min "plads" i livet?  At få et rum til at møde sig selv og andre i nye perspektiver - det er en del af faget livsmestring...  

Den røde tråd i mit arbejdsliv er sprog og kommunikation, og jeg har undervist og vejledt unge og voksne i forskellige rammer fra uddannelseskonsulent på virksomheder, adjunkt i kommunikation  til mit nuværende job som sprogkonsulent på en sprogskole. Min baggrund er en kandidat i nordisk sprog og litteratur og religion. Jeg har desuden en master i dansk som andetsprog og er uddannet mediator (konfliktløser)."

Mimi Haahr Kristensen
Lærer i keramik og syning

"Det er så skønt at være sammen med alle de skønne voksne mennesker, som har lyst til at dele både liv og tro. Jeg elsker at få lov til at være medvandrer og være med til at vise et hverdagsliv med Jesus, han som kan rejse og forvandle os.

 

Jeg nyder og glæder mig hver gang til, at jeg skal ud på oasehøjskolen. På skolen har jeg både undervisning i keramik og syning, samt nogle vagter.

 

Lige nu studerer jeg på kunstakademi i Århus. Jeg er uddannet lærer med speciale indenfor alle mulige kreative fag, og så har jeg tidligere arbejdet som efterskolelærer i mange år."

Dinna Bjerrum Swartz
Lærer i bibelfortællinger

"Jeg elsker at arbejde og bo på en højskole, fordi vi bliver hinandens udvidede familie. Til hver holdstart oplever vi, hvordan de nye elever forvandler de tomme bygninger til et varmt fælles hjem. Her kan vi gå i dybden med tingene, fordi her er tiden til det. Det er et privilegie at være med til.

Jeg underviser i valgfaget bibelfortællinger.

Jeg har en bachelor i Arabisk og Islamstudier, samt en kandidat i Internationale studier. Jeg har boet tre et halvt år i Jordan med min familie, og her opdagede jeg, hvordan bibelfortællinger kan bygge bro og skabe et helt nyt narrativ, når samtalen om tro og liv går i stå."

DSC_0218_edited.jpg

Jesper Møller
Pedel

pedel@oasehojskolen.dk

"Jeg er uddannet elektromekaniker, og har arbejdet med alt indenfor el. For et par år siden fik jeg lyst til at arbejde mere med unge mennesker, og var i praktik som pedel på Himmelbjergenes Natur og idrætsefterskole.

 

Jeg oplever at arbejdet på Oasehøjskolen passer lige ind i min drøm, og jeg oplever at jeg som mangeårig spejderleder og friluftsmenneske også har meget at byde ind med i relation til eleverne."

Volontører
PR/trivsel og køkken

Valdemar Lavik
PR/trivsel

"Det at være højskole-volontør er for mig en gave, fordi jeg i arbejdet får lov at gøre det jeg elsker allermest.

 

At tilbringe tid med unge mennesker. Kombinationen i at være en potentiel klippe når tingene er svære, samtidigt med at kunne have det sjovt - alt i mens Gud er i fokus."

Anna Kofoed Rasmussen
Køkken

(øverst til højre)

anna@oasehojskolen.dk

"Jeg er køkkendame, fordi jeg elsker at lave mad og går op i, at eleverne får så god mad som overhovedet muligt, så de kan få mest muligt ud af deres højskole-ophold.

 

Derudover elsker jeg bare at være sammen med eleverne, om det er i køkkenet eller uden for køkkenet. Jeg elsker at dele liv med dem"

Eva Vingborg
Køkken

"Jeg valgte at være køkken- og trivselsvolontør, fordi jeg synes, det var en god mulighed for at vandre videre med Gud. At få en rolle med mere ansvar, så jeg kan være med til at skabe - mens jeg får nogle gode oplevelser."

Christine Kjær
PR/trivsel

(nederst til højre)

christine@oasehojskolen.dk

"Jeg har altid været optaget af det visuelle udtryk - om det er indretning eller grafisk design. Her får den kreative del af mig frit løb og her kan jeg fordybe mig ud af tid og rum.

Mennesker har en stor plads i mit hjerte, og jeg oplever et kæmpe privilegium at få lov til at blive lukket ind i elevernes liv. I alt det smukke og livsbekræftende, men også i det dystre, som giver livet perspektiv og et håb efter mere."