UNGT PAR

ANSAT  PÅ OASEHØJSKOLEN

OaseHøjskolen_RAISFOTO_6786.jpg

Beatrice Wagner, 26, og Enok Fredensborg, 30, havde planlagt bryllup i juni og derefter et halvt år i Argentina. Men så kom Corona. Brylluppet venter nu til november og Argentina er skudt til hjørne.

- Vi stod noget fortvivlet og vidste ikke, hvad der så skulle ske, siger Beatrice Wagner, som sammen med sin kæreste nu i stedet stempler ind på Oasehøjskolen. Hun som praktikant fra sin uddannelse på VIA University College i Århus, hvor hun læser Kristendom, Kultur og Kommunikation, og Enok som trivselsvolontør.

 

- En dag gik vi en tur i skoven og talte om, hvad vi drømte om at lave i fremtiden og snakken faldt på, at det kunne være dejligt at arbejde på en højskole, forklarer Beatrice.

- Næste dag poppede stillingsopslaget som trivselsvolontør på Oasehøjskolen op. Vi tog en snak om, at vi måske sammen kunne arbejde på højskole, og vi var ærlig talt lidt oppe at køre over den unikke mulighed, som var 'dumpet ned fra himlen'.

Enok har en bachelor i teologi, og er i øjeblikket ungdomsmedarbejder i Kronjyllands Frimenighed i Randers. De har begge været engageret i forskellige folkekirke og frimenigheder i Østjylland.

- Vi har også begge to gået på højskole, og har begge fået højskoleånden med os, og at arbejde på en højskole har nok også ligget og boblet i os, siger Enok og Beatrice supplerer:

- Så da vi fik muligheden slog vi til. Højskolelivet er rammen om et unikt fællesskab, som man både har valgt til, men samtidig bliver kastet ind i. Det er også rammen for personlig og åndelig fordybelse. Den kombination er vi vilde med, og vi er taknemmelige for, at vi får lov at være medspillere ind i det.

Ansættelsen begynder den 1. august, og parret flytter ind på Oasehøjskolen.

Udover aften- og weekendvagter, hvor de skal være tæt på eleverne, lave aktiviteter og have samtaler med dem, så skal de også undervise i forskellige valgfag.

Enok skal undervise i sjælesorg, foto og Bibelnøglen som er for dem der har en lille teologdrøm. Beatrice skal undervise i filosofi og litteratur.

- Selv om det ikke var det, vi havde planlagt, føles det som om, at Gud har vendt en fortvivlet situation til noget endnu bedre. Vi er blevet mindet om, at Hans planer er bedre end hvad vores fantasi rækker til, og hvad vi lægger af planer for vores liv, siger parret.