Historien om Oasehøjskolen

Oasehøjskolen er en selvstændig skole med tilknytning til DanskOase.

Visionen for skolen er, at  være et sted, hvor åndelig, evangelisk-karismatisk fornyelse går hånd i hånd med personlig dannelse og udvikling.

Oasehøjskolens geografiske beliggenhed og faciliteter understøtter netop dette formål og bygningerne "Oustruplund" danner rammerne om denne vision.

En del af det langsigtede mål for skolen er endvidere at forme de unge, der i fremtiden bliver kirkens ledere. Hvordan være kirke i og for det danske folk om 50 år? Det vil Oasehøjskolen rigtig gerne være en del af svaret på!

Arbejdet med Oasehøjskolen tog sin begyndelse i sommeren 2014. En foredragsrække om den karismatiske bevægelses første år gav inspiration til en idé. Dertil tanken om de knap 500 unge, der var tilmeldt ungdomssporet på SommerOase.

På dette grundlag blev den første mail sendt til DanskOases lederskab, med henblik på at skabe arbejdsgrundlaget for skolen. Det blev til et arbejdsudvalg, som bestod af Thomas Zabriskie (musiker), Martin Gräs Lind (advokat), Karsten Bach (daværende generalsekretær for DanskOase) og Jakob Carl Christensen (efterskoleforstander og initiativager til skolen).

Udvalgsarbejdet blev præsenteret for DanskOases Lederskab i maj '15, og herfra "rullede stenen". I foråret 2016 blev den første arbejdsgruppe afløst af en styregruppe, som blev til Oasehøjskolens bestyrelse ved den stiftende generalforsamling i foråret 2017.

D. 13. januar 2019 kunne Oasehøjskolen tage imod sit første højskolehold og har siden hen vokset og vokset med drømmen om at inspirere, udfordre og udruste kristne unge og deres identitet.

VIDSTE DU AT...

Oustruplund oprindeligt hed Bøgildgård, og var en opdragelsesanstalt for drenge og senere hen blev et center for vietnamesiske flygtninge?

Bøgildgård blev bygget for at være en opdragelsesanstalt for drenge.

Bøgildgård blev center for vietnamesiske flygtninge.

Bøgildgård blev til Oustruplund og blev en amtsinstitution for børn & unge.

2019

Søndag d. 13. januar modtog Oasehøjskolen, for første gang i historien, sit første hold elever.