DJI_0616_7_8_easyHDR-default_stitch_edited.jpg

GENERATIONSKURSUS

AFLYST En uge med nærvær og samtale
mellem generationer

Kurset er aflyst

Desværre er vi nødt til at aflyse dette kursus. Vi giver husly til 17 ukrainske flygtninge på højskolen. De bor i de værelser, vi bruger til korte kurser. Da deres ansøgning om opholdstilladelse trækker ud, bliver de boende længere end forventet. Og vi er glade for at kunne hjælpe dem. Men det betyder, at på grund af denne uvante situation, må vi aflyse kurset.

INDHOLD

Oasehøjskolen inviterer til en uges højskolekursus med historisk undervisning, fællesskab og oplevelser for flere generationer. I denne uge deltager unge elever fra højskolens lange forårskursus, og der er rig mulighed for fællesskab og inspiration for alle aldre i højskolens smukke rammer.

Mandag 18/4

Ankomst mandag eftermiddag mellem kl 15 og 16 anden påskedag.

Inden aftensmad viser forstander Jakob Swartz rundt på højskolen, der blev etableret som drengehjem i 1830, og fortæller om tidernes skiftene dannelsesideal.

Efter aftensmad mødes vi til sangaften fra den nye højskolesangbog.

Hver morgen starter vi dagen på højskolemanér med morgensamling.

Tirsdag 19/4

Tirsdag formiddag underviser Andreas Hejslet om tro på tværs af generationer, og vi har samtalecafé om tro i hverdagen.

Tirsdag eftermiddag har vi en historisk guidet tur til smukke Viborg Domkirke.

Tirsdag aften har vi koncert med temaet ”hvorfor spiller de unge så højt?” med musik for alle.

Onsdag 20/4

Onsdag formiddag underviser museumschef ved Viborg Museum Brian Wiborg om Danmarks kristne kulturarv.

Onsdag eftermiddag har vi et af elevernes faste fag Livsmestring. Her underviser Randi Baun om livsindsigt til forskellige aldre.

Onsdag aften nyder vi samvær i caféen og har en rolig aftensamling.

Torsdag 21/4

Torsdag formiddag fortsætter Brian Wiborg med at undervise om Danmarks kristne kulturarv.

Torsdag eftermiddag synger vi sammen i kor.

Torsdag aften har vi festaften og samvær.

Fredag 22/4

Fredag besøger kursisterne St. Steensen Blicher museet og har vandring af digterruten i omegnen af Oasehøjskolen.

Vi siger farvel og på gensyn fredag efter eftermiddagskaffe.

PRAKTISK INFO

Kurset foregår på den smukke Oasehøjskole, der har en stor og rolig park. Der bliver serveret tre hovedmåltider og tre mellemmåltider om dagen.

Indkvartering i delt dobbeltværelse med delt bad og toilet på gangene. Mulighed for at tilkøbe eneværelse.

Pris: 1550 kr pr person i delt dobbeltværelse, tillæg 400 kr for enkeltværelse.

Adresse: Oasehøjskolen, Oustrupvej 14, 8620 Kjellerup