VI ELSKER PRAKSIS

- OG TEORI!

Meget undervisning i dag taler kun til det intellektuelle. Men kan du ikke gøre det, har du ikke lært det. På Oasehøjskolen taler vi ikke bare om tingene - vi afprøver det, vi lærer!

Snus til de fag, vi tilbyder. Der er basisfag, profilfag og valgfag.

Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_061.jpg

BASISFAG FOR ALLE

Basisfag er rugbrødet i vores undervisning. Den faste lærerstab tager dig med på en rejse,   som handler om at være menneske og troende - kort fortalt. Hver uge møder du også en ny gæsteunderviser, som er toptunet og har stor indsigt i lige netop det emne, de underviser i. 

 

Tag et nærmere kig på fire udvalgte basisfag:

AKTUELT

OaseHøjskolen_RAISFOTO_6941.jpg

Selvtillid, selvværd og selvrespekt. Så er vi i gang. Vi ser på livet med de udfordringer, det har.

Vi skal snakke om sprog. Hvordan bruger vi sproget til at udtrykke behov, tackle svære situationer, krav og udfordringer?

Vi skal også snakke om forvalterskab. Hvad er det egentlig for et skab og hvordan spiller mit forbrug og min økonomi ind i det?

LIVSMESTRING

Med faget aktuelt kigger vi lidt længere ud end vores egen næsetip og tager fat i aktuelle nyheder. Lige fra lokalstof til større politiske nyheder, der har indflydelse på vores samfund og verden.

 

Vi diskuterer nyhederne i forhold til tendenser i tiden og vores egne værdier. 

 

Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_008.jpg

AKTUELT

OaseHøjskolen_RAISFOTO_7749.jpg

ÅNDELIG PRAKSIS

Som navnet afslører, er åndelig praksis et fag, hvor vi øver os i forskellige åndelige udtryksformer. Vi taler ikke bare om det, men hjælper hinanden med at finde vores egen udtryksform.

Vi kommer omkring temaer som bøn, faste, bibellæsning, diakoni, givertjeneste og ansvar for naturen.

Hvad nu hvis verden ikke ser ud, som du tror?

Vi undersøger vores egne fordomme og verdens tilstand for at få et opdateret verdensbillede.

Generelt går det bedre i verden, end mange tror. Men der er også social uretfærdighed. Det gør vi noget ved.

Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_056.jpg

GLOBALT UDSYN

FORDYB DIG I
PROFILFAG

Vores profilfag giver ekstra tid til fordybelse. Tid til at eksperimentere med det, du altid har overvejet, men aldrig kastet dig ud i - om det er at svinge en bas, overvinde din højdeskræk eller omsætte Bibelen til handling.

Vi har tre profilfag: Scripture, arts og adventure.

Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_009.jpg

SCRIPTURE

SCRIPTURE er for dig, der vil gå endnu dybere ned i Bibelen og omsætte evangeliet til handling. Det er for dig, der vil se en forandring i verden - og selv vil gøre en forskel.

Bibelen taler om retfærdighed. Men hvordan ser det ud i en økonomisk ulige verden med strukturel racisme, kønsdiskrimination og undertrykkelse? Og hvilken rolle spiller kirken i det?

Vi lader os inspirere af eksempler på, hvordan kirker hjælper sårbare mennesker og tager ansvar for klimaet - og så skal vi selv i gang med at bevæge verden.

Profilfagsrejsen med SCRIPTURE går til et europæisk kloster, hvor der er tid til refleksion, fordybelse, fællesskab og praktisk arbejde til hjælp for andre.

ARTS

I ARTS udtrykker vi os i visuel kunst, musik og sangskrivning. 

 

Du får undervisning og øvelser i generelle kreative processer og kunstens betydning for menneskelivet, samfund og kirke. 

 

Og så skal vi selvfølgelig være kreative sammen. Du vil helt sikkert blive udfordret og få vakt ny kreativitet til live - indenfor musik eller visuel kunst.

Profilfagsrejsen med ARTS går til det kreative Berlin med street-art og livemusik, hvor du selv kommer til at skabe og vise ny kunst.

Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_028.jpg
Oasehøjskolen_RAISFOTO_2021_081.jpg

ADVENTURE

Er du til eventyr og fællesskab i naturen? Så er ADVENTURE for dig. 

 

Vi skal klatre i træer, køre mountainbike og lave mad over bål. Du lærer at skabe hygge omkring bålet og lede andre i udendørs aktiviteter. Sammen lærer vi at passe godt på naturen som Guds skaberværk.

 

Som du måske har gættet, foregår undervisningen primært udendørs. Du kommer til at mærke og smage naturen. Du kommer til at elske den og overleve i den. 

Profilfagsrejsen med ADVENTURE går til Bergen i Norge, hvor vi skal på Gletchereventyr: vi skal isklatre, på vandretur med snesko og andre spændende microeventyr på vinterfjeldet. 

VALGFAG

Vores valgfag skifter fra hold til hold.

Her er fem eksempler på tidligere valgfag:

KERAMIK

Vi leger med ler - men på den seriøse måde. Vi indtager leret og finder ud af, hvordan det kan bruges. Vi lærer om æstetik, glasur og brænding.

IMPRO-TEATER

Vi skaber sjove scener sammen, når vi udfordrer os selv og hinanden i at improvisere teaterscener. Du lærer at sætte dig selv i andres sted gennem skuespil og så lover vi, at du får et godt grin.

MOTIONSVEN

Som motionsven får du lov til at hjælpe, når Kernen (et dagtilbud for mennesker med udviklingshæmning) laver motion for borgere i Kjellerup. Du er med til at skabe hyggelig stemning, skubbe en kørestol, give en arm eller holde en hånd.

RE-USE

Vi gør op med smid-væk kulturen og skaber nyt af gammelt. Det foregår i vores eget værksted, hvor vi lader kreativiteten blomstre ved hjælp af gamle møbler, metal og dingenoter.

BIBELFORTÆLLINGER

Hvordan fortæller vi historier fra Bibelen, der er relevante for mennesker i dag? Hvordan fortæller man en fængende historie i det hele taget? Hvordan husker man den selv og hvordan kan den føre til samtaler med andre om tro og liv?

TEMAUGER

I løbet af et højskoleophold har vi flere temauger og anderledes dage med aktuelle emner. Det kan være julemarked, koncerter og teatergudstjenester. 

 

Vi har altid en grøn uge med fokus på bæredygtighed og forvalterskab. En uge hvor vi får fingrene i jorden og gør noget aktivt for kloden.

TILMELDING

Er du klar på at prøve noget nyt? Tilmeld dig næste hold lige her.