GUDS KÆRLIGE AFTRYK

Hver mandag er der caféaften på Oasehøjskolen, hvor en gæst udefra kommer og fortæller om sit liv eller noget, der ligger en særligt på hjerte. En mandag i august var det Niels Peter Nielsen, præst i Silkeborg Oasekirke. Maja Hillebro Nielsen, der er elev på efterårsholdet 2020, fortæller her om netop den aften, fordi det blev så anderledes.

 

"Da han (Niels Peter Nielsen) begyndte sit oplæg forsvandt alle mine fordomme om en ældre herre og kirkesnak hurtigt. Min forventning om at sidde tilbagelænet og stille zoome ud i caféens hjemlige omgivelser blev på ingen måde til virkelighed. I stedet for at blunde hen fik Niels Peters historier, fortællinger og ikke mindst karakter mig til at lytte opmærksomt, som om jeg sad på første række til en premierefilm.

 

Niels Peter fortalte i sit oplæg om, hvordan han oplevede at få profetiske billeder under forbøn, og om hvordan folk kom til ham og fortalte om bønnesvar. Da jeg hørte disse ord, fik jeg en fornemmelse af, at han på en eller anden måde skulle bede for mig. Jeg har døjet en del med mén fra en snart gammel hjernerystelse.

 

Da han lagde hånden på min skulder og begyndte at bede, faldt der en ro over mig, som jeg aldrig har oplevet før. Det var som om, at alt andet i rummet forsvandt, og det kun var Gud og mig. Min krop blev hurtigt helt varm, samtidig med at tårerne begyndte at strømme ukontrolleret fra mine øjne. Det var ikke hulken, blot et utal af tårer, der ingen ende havde. 

Efter Niels Peters bøn om helbredelse begyndte han, fortsat med hånden på min skulder, at tale i tunger. Tungetale har altid været et meget fjernt begreb for mig, der, for at være ærlig, mest af alt har skræmt mig. Men i dette øjeblik føltes intet mere rigtigt og naturligt. Da Niels Peter igen slap min skulder, kunne jeg ikke stoppe med at smile. Jeg var med det samme klar over, at det, der lige var sket, var noget helt særligt. 

 

Jeg er så inderligt taknemmelig for dette møde med dig, Gud, som jeg fik lov at opleve på et tidspunkt, hvor jeg virkelig havde brug for det. Jeg er så glad for, at Du har ledt mig til Oasehøjskolen, og at du lader mig vokse her med dig. Det takker jeg dig for, Gud." 

Af Maja Hillebro Nielsen - til venstre på billedet.

2020-08-30 15_34_32.809_Original.jpg