EFTERÅSKURSUS
Samvær og Samvirke

Velkommen til en uge på højskole

under en blå septemberhimmel

24. - 30. september 2021

Vi er sammen i smukke rammer for at opleve hvordan det her leve- og bofællesskab kan fremelske trøst og skaberglæde. Dagene består af fordybelsesformiddage, kreative eftermiddage, og sociale aftener.

Indholdet rammes ind af måltiderne, fælles morgensang og fordybelse om formiddagen.

 

Om eftermiddagen engagement med håndens og åndens arbejde, feks. strik din livshistorie, pilgrimsvandring, indføring i sociokrati, værkstedsvirksomhed med ikonfremstilling, indføring i naturligt landbrug, åndelige praksisser, litteraturskrivning, saml din egen Kristuskrans.

 

Om aftenen holder vi små koncerter, synger om bålet (hvis vejret er til det), udveksler livsvisdom og hører korte foredrag. 

 

På god højskolemaner bliver vi alle indbudte til at give en hånd med omkring køkkenet.

 

Lørdag aften er speciel for da holder vi coronafest. Sammen med hele verden blev vi sendt hjem til os selv. Nu er vi så inviteret ud igen og har nu muligheden for at besinde os på, hvad det har gjort ved os hver især. Denne aften er offentlig.

KREATIVE EFTERMIDDAGSTILBUD

Strik, hækl, bevikl, væv, flet, filt, sy dit liv v. Helle Poulsen

På denne Workshop har du mulighed for at afprøve flere forskellige former for håndarbejde, og bruge teknikker som strik, hækling, vævning, filtning til at skabe et billede med afsæt i det der falder dig ind. Det kan være en sjov episode, vores smerte, vore børn, glæder og sorger.

 

Form din Kristuskrans, lev i og med den v. Lone Askholm

Kristuskransen er en bønnekrans - en læremester, som kan være et smykke. Først og fremmest skal vi lave en kristuskrans, og undersøge kransen, dens perler og dens betydning. Måske finder vi nye bønner og symboler undervejs i den kreative proces.

 

Pilgrimstur i området v. Gitte Lykke

Pilgrimsvandringerne tager udgangspunkt i vores smukke natur og vi vandrer i et roligt roligt tempo. Vandringerne tager udgangspunkt i Kristuskransen, og under vandringerne vil Gitte fortælle og vise perlernes betydning. Under vandringen kan man tænke over bibelvers, eller vandre i stilhed.

 

Værkstedet kalder – maskinerne summer v. Peder Poulsen 

Den gamle smedje er transformeret til et træværksted. Nu er der mulighed for at fræse, bore og male i ikonværkstedet – og at få lidt indblik i drejebænkens finesser for særligt interesserede. Måske har du et projekt, du gerne vil give form. 

Kunstterapi v. Bodil Behrmann 

Vi vil arbejde kreativt og terapeutisk med bl.a. tegneprocesser. Vi vil tegne med fedtfarver og lave et kreativt udtryk for, hvad vi sidder med her og nu, og se hvor det bevæger sig hen i løbet af tegneprocessen. Det handler ikke om at kunne tegne, men blot om at have lyst til at have et stykke farvekridt i hånden.

FAKTA

Kursusleder: Peder Poulsen.

Pris kr. 2950,-. inkl. kost og logi på dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr 300,-.

Tillæg for linned: kr 75,-.

Nærmere information hos Peder Poulsen mail: andelsbyen@andelsbyen.dk eller mobil 2043 6732.