NYE DIMENSIONER I BØNNEN

- Den sidste øvelse vi havde blev noget helt særligt i min gruppe, forklarer Natalie Krogh Olesen.

- Vi skulle bruge en time på at bede sammen, og vi skulle blandt andet takke for hinanden. Ofte beder vi jo for emner, men her skulle vi blot takke. Dernæst skulle vi bare fokusere på personen og det, der kom til os skulle vi bede for, og ind imellem virkede det underligt med de ting der kom, men da vi efterfølgende snakkede om det, gav det mening.

Det er fredag aften, og i en af skolens mange hyggekroge sidder en flok elever og taler om ugens undervisning med Thomas Frovin fra 'I Mesterens Lys'. Emnet var bøn, og umiddelbart kan man godt tænke, hvordan man kan bruge tre dage på det, og om det virkelig skulle være nødvendigt, når de fleste elever er vokset op i sammenhænge, hvor bøn er naturligt.

INGEN PÆNE FORMULERINGER

- Det blev bare meget praktisk og helt nede på jorden, indleder Johanne Skjødt.

-Ja, fuldstændig hverdagsagtigt, og hvad bøn egentlig handler om, nemlig at være sammen med Gud. Ingen pæne formuleringer, men f.eks. også, at vi kan skælde ud på Gud, indskyder Jeanette Brødsgaard.

- Man kan jo nemt synes, at min lille verden er den vigtigste, men han (Thomas Frovin) gav praktiske input til, hvordan vi kan zoome ud og skifte fokus, så det ikke kun handler om mig eller om at give Gud løsningen, forklarer Johanne Skjødt.

- Et af eksemplerne fra ugen var også at se tingene i et større perspektiv, f.eks. at bede for personer​ med magt, som f.eks. dronningen, politikerne, chefer og mange andre. Det gav god mening at se, at vi gennem bøn kan være med til at flytte noget, og når jeg beder for min familie, er det også for min egen skyld jeg beder, konkluderer Signe Fischer-Nielsen.

MERE IMPULSIV BØN

- Det blev bare meget, meget praktisk og jordnært, og jeg tror vi så, hvor godt det er at bede sammen, og hvor vigtigt det er. Måske har det ændret noget i vores fællesskab, indskyder Maria Ellerbek.

- Ja, helt klart. Jeg har mange gange været med til at bede, men ikke, hvor vi bare siger: hey, skal vi ikke bede for det, når nogen har fortalt om problemer - altså mere impulsivt, siger Johanne.

- Og så var Thomas bare meget sjov, seriøs og ydmyg omkring emnet, og der var ingen pres.

- Man fik klart fornemmelsen af, at han heller ikke selv er i mål omkring det med at bede, og det gav bare en stor ærlighed, og var derfor også fedt, når han bad sammen med os, siger Jeanette.

Fra venstre ses Jeanette Brødsgaard, Maria Ellerbek, Signe Fischer-Nielsen, Johanne Skjødt, Karoline Mathilde Vig.